Turkse spinazie

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

verrassend! simpel en slank

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g. mager runder- of lamsgehakt, 2 eetl. boter of olie, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 kg. verse spinazie (of 500 g. diepvries), 80 g. couscous of rijst, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillontablet, djinten of shoarmakruiden, peper, zout, scheutje magere yoghurt (evt. maizena)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Ui fijnsnijden. Knoflook uitpersen.

Bereidingswijze

Neem een grote braadpan. Verhit hierin de boter en bak het gehakt rul. Voeg de fijngesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook toe. Voeg de spinazie toe en schep om tot deze geslonken is. Met de couscous (of de rijst) de kruiden en het bouillontablet het gerecht nog 30 minuten op een laag vuur gaar laten worden. ( de couscous of de rijst binden met het vocht wat uit de spinazie komt). Desgewenst bijbinden met maizena.
Voor het opdienen yoghurt en tomatenpuree toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Als je diepvriesspinazie gebruikt moet je de rijst of couscous apart gaar koken in water met bouillon. Daarna door het spinazie-gehaktmengsel roeren.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bos40 avatar
bos40

Doorsturen

Home Recepten