1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Slanke keuken
  5. Spinazie
  6. Turkse spinazie

Turkse spinazie

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2004

Ingrediënten 2 personen


250 g. mager runder- of lamsgehakt, 2 eetl. boter of olie, 2 uien, 1 teentje knoflook, 1 kg. verse spinazie (of 500 g. diepvries), 80 g. couscous of rijst, 1 blikje tomatenpuree, 1 bouillontablet, djinten of shoarmakruiden, peper, zout, scheutje magere yoghurt (evt. maizena)



Verrassend! simpel en slank

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui fijnsnijden. Knoflook uitpersen.

Bereidingswijze

Neem een grote braadpan. Verhit hierin de boter en bak het gehakt rul. Voeg de fijngesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook toe. Voeg de spinazie toe en schep om tot deze geslonken is. Met de couscous (of de rijst) de kruiden en het bouillontablet het gerecht nog 30 minuten op een laag vuur gaar laten worden. ( de couscous of de rijst binden met het vocht wat uit de spinazie komt). Desgewenst bijbinden met maizena.
Voor het opdienen yoghurt en tomatenpuree toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
Als je diepvriesspinazie gebruikt moet je de rijst of couscous apart gaar koken in water met bouillon. Daarna door het spinazie-gehaktmengsel roeren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bos40


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bos40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top