Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Slagroomtruffels

Slagroomtruffels

Door: sharon2411

  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-02-2004

Ingrediënten 4 personen


*125 gram boter
*125 gram poedersuiker
*75 gram slagroom
*1 zakje vanillesuiker
*200 gram pure chocolade
*100 gram cacaopoeder


Verder heb je nodig


Plaat met plastic folie
Cocktailprikkers
Diep bord
Genoeg ruimte in je vriezer

Slagroomtruffels
Slagroomtruffels
Slagroomtruffels
Slagroomtruffels

Een echte traktatie met als voordelen dat het niet kan mislukken en niet veel tijd vergt (ideaal dus)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix in een kom de boter met de suiker, room en vanille romig.

Schep op een met plastic folie beklede plaat kleine bergjes van het mengsel. Steek een cocktailprikker in elke truffel. Zet ze ca. 30 minuten in de vriezer.

Smelt de chocolade.
Doe het cacaopoeder in een diep bord. Doop de bevroren truffels in de gesmolten chocolade en haal ze door het cacaopoeder.
Verwijder de prikkers en bewaar de truffels tot gebruik op een koele plaats.



Deel dit recept

Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharon2411
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top