Jambalaya

  • Multi-cultureel,
  • 60-120 min.
  • Jambalaya

    Jambalaya

    Jambalaya

Na jaren lang experimenteren is het deze jambalya, geworden...
(lekker met Tomaat komkommersalade met feta)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g rijst
300 g gekookte ham in blokjes
300 g kipfilet
100 g Chorizo worst in blokjes
150 g garnalen
1 t zout
3 takjes selderij
3 takjes peterselie
1 ui fijn
1/2 t peper, grof gemalen
600 ml water
1 rode paprika in stukjes
1 groene paprika in stukjes
4 tomaten ontvel en pitjes eruit in partjes
4 e maïskorrels uit blik, uitgelekt
3 lente-ui in dunne ringen
1 grote ui, fijn
1 e olie
3 e sterke kippenbouillon
1 t paprikapoeder
1/2 t zout
3 teentjes knoflook, fijn
1 t suiker
1 t aromat
mespunt ve-tsin
1 vol t kurkuma(geelwortel)
2 e tamarinde water
1/2 t tijm, fijn
1/2 t laurierblad poeder
1/2 t cayenne of chilipoeder (vers rode peper kan ook)
1/4 t gemalen peper
water indien nodig
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook kipfilet langzaam gaar in water met zout, peper, ui, selderij en peterselie.
2. Laat iets afkoelen en snij in blokjes.
3. Zeef de vocht en kook rijst in deze vocht gaar.
4. Laat vocht uit rijst verdampt totdat de rijst korrelig is.
5. Bak ui in olie glazig.
6. Erna paprika`s en prei aanbakken en voeg rijst bij en bak rijst mee tot glazig en met olie omhult.
7. Meng nu ham en chorizo door
8. Doen overige ingrediënten (behalve tomaten) door rijst-mengsel en meng goed.
9. Laat in 20 min goed warm en gaar worden
10. Doen 5 min voor serveren tomaten partjes erdoor.

Serveertip

Ik laat het altijd en dag staan en warm het erna in magnetron op.
Op deze foto heb ik garnalen en rivier kreeftjes met garnalen gebruik.
En bak als extra er een kipfilet bij met braad en grill kriuden op smaak gebracht.
Is al zowezo een volledige maaltijd.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten