Seafood chowder
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Typisch Amerikaans eenpansgerecht met schaaldieren
Ingrediënten 4 recipe.people
-200 g gepelde grijze garnalen-270 g krabvlees uit blik
-1 struik selderij
-2 uien (fijngesnipperd)
-40 g boter
-300 g aardappelen
-1/2 l water en 3/4 l melk
-zout en witte peper uit de molen
-100 g geraspte kaas
-3 el fijngehakte peterselie
Voorbereiding
-laat het krabvlees uitlekken en ontdoen van kraakbeen
-snij het groen van de bleekselderij en maak de stengels los en schoonmaken en in 2 cm grote stukjes snijden
Bereidingswijze
-in de hete boter de ui en bleekselderij glazig laten worden
-de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen en het water toevoegen en alles circa 15 min zacht laten koken (ze mogen niet te zacht zijn!)
-neem de pan van het vuur en giet de melk erbij en verwarm terug tot het kookpunt
-op smaak brengen met peper en zout
-de garnalen en het krabvlees en de kaas erdoor roeren
-nog even verwarmen tot de kaas gesmolten is (niet laten koken!)
-bestrooi met peterselie
Serveertip
-in de pan serveren met knapperige broodjes
-drink er een fris droog wit wijntje bij