Seafood chowder

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Typisch Amerikaans eenpansgerecht met schaaldieren

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
-200 g gepelde grijze garnalen
-270 g krabvlees uit blik
-1 struik selderij
-2 uien (fijngesnipperd)
-40 g boter
-300 g aardappelen
-1/2 l water en 3/4 l melk
-zout en witte peper uit de molen
-100 g geraspte kaas
-3 el fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-laat het krabvlees uitlekken en ontdoen van kraakbeen
-snij het groen van de bleekselderij en maak de stengels los en schoonmaken en in 2 cm grote stukjes snijden

Bereidingswijze

-in de hete boter de ui en bleekselderij glazig laten worden
-de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen en het water toevoegen en alles circa 15 min zacht laten koken (ze mogen niet te zacht zijn!)
-neem de pan van het vuur en giet de melk erbij en verwarm terug tot het kookpunt
-op smaak brengen met peper en zout
-de garnalen en het krabvlees en de kaas erdoor roeren
-nog even verwarmen tot de kaas gesmolten is (niet laten koken!)
-bestrooi met peterselie

Serveertip

-in de pan serveren met knapperige broodjes
-drink er een fris droog wit wijntje bij

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten