Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. KRUIDIGE STOOFPOT VAN ZOETE AARDAPPELEN

KRUIDIGE STOOFPOT VAN ZOETE AARDAPPELEN

Door: schnuckie

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2004

Ingrediënten 4 personen


4 eetlepels citroensap
3 - 4 theelepels heldere honing
1 theelepel kaneel
? theelepel chilipoeder of naar smaak
2 eetlepels olijfolie
750 g zoete aardappelen, in blokjes van 1 cm
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 eetlepels water
zout



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng 1 eetlepel citroensap met alle honing, kaneel en chilipoeder. Houd het mengsel apart.
Verhit de olie in een grote koekepan met dikke bodem en bak de zoete aardappelen 10 minuten; roer af en toe. Voeg ui, knoflook, zout, resterend citroensap en water toe en laat de uien in ca. 5 minuten wat kleur krijgen; roer af en toe. Voeg het honingmengsel toe, bak nog 2 minuten al roerend en dien het gerecht op.
Variant : Tunesische gekruide wortelen - Kook 1 kg jonge worteltjes in plakjes gedurende 3 minuten. Fruit 1 fijngehakte ui en 2 tenen knoflook in olijfolie. Voeg de wortelen, 1 dl groente- of kippebouillon, 1 theelepel heldere honing, 1 theelepel harissa, 1 theelepel komijn, 1 theelepel koriander en zout en peper toe. Bak het geheel nog 10 - 12 minuten. Roer er fijngehakte peterselie door en dien warm of koud op.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top