Paastaart

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-02-2004

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
3 eieren,
100 g bruine basterdsuiker,
75 g zelfrijzend bakmeel,
25 g maizena,
2 eetl. cacaopoeder (geen instant),


Voor de afwerking:
0.125 l slagroom,
1 eetl. suiker,
1 pot wit met bruin chocoladesmeersel,
3 eetl. gemengde bruine en witte chocoladevlokken,
chocolade paaseitjes en/of paashaasjes om te garneren,


Overig:
bakpapier,

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180?C. Bekleed de bodem van de vorm met een op maat geknipt velletje bakpapier en vet de rand in.

Bereidingswijze

Scheid de eieren in dooiers en witten. Klop de eierdooiers met de suiker tot een luchtig mengsel. Zeef het bakmeel, de maizema en de cacao op de dooiers en schep goed door. Klop het eiwit stijf en spatel door het beslag. Schep het beslag in de voorbereide vorm. Strijk de bovenkant glad en bak de taartbodem in 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven gaar. De taart is gaar, als een houten prikker die er in het midden in wordt gestoken, er droog uit komt. Laat uit de oven 10 minuten rusten, verwijder de rand van de vorm, stort de taart op een rooster, trek er het bakpapier af en laat afkoelen.

Snijd de taart horizontaal doormidden. Klop de slagroom met de suiker stijf. Bestrijk de onderste taarthelft met een laagje slagroom en zet er de bovenste helft op. Bestrijk de bovenkant met het witte en bruine chocoladesmeersel zodat er een gemarmerd effect ontstaat. Bestrijk de zijkant van de taart met de resterende slagroom en bestrooi met de chocoladevlokken. Garneer de taart met paaseitjes en/of paashaasjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten