1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paasbrood

Paasbrood

Door: tazmania_a

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2004

Ingrediënten 4 personen


100 gram rozijnen,
1 borrelglaasje rum,
150 gram geroosterde hazelnoten ,
100 gram gedroogde abrikozen,
1 pak mix voor wittebrood,
75 gram basterdsuiker,
1 mesp. zout,
50 gram boter,
3 eierdooiers,
1 scheutje vanille-essence ,
3 dl melk (zie aanwijzigingen op de ,verpakking broodmix),
poedersuiker,
1 gekleurd paasei,
bakpapier,



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bekleed de bodem en de wand van de bloempot met op maat geknipt bakpapier en zorg dat het papier een paar centimeter boven de rand van de pot uitsteekt. Week de rozijnen in de rum. Hak de noten grof. Snijd of knip de abrikozen in stukjes. Doe het broodmix, de suiker en het zout in de foodprocessor en laat kort draaien. Voeg de in blokjes verdeelde boter, de eierdooiers, de vanille-essence en zoveel melk toe als op het pak staat aangegeven. Laat draaien tot het een samenhangend deeg is. Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak nogmaals goed door en meng er de rozijnen, de noten en de abrikozen door. Vul de voorbereide vorm met het deeg en let op dat de bloempot tot niet meer dan 2/3 van de hoogte gevuld is. Laat het deeg circa 1 uur op een warme plaats rijzen tot de vorm tot de rand vol is.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C. Bak het paasbrood in 40 tot 50 minuten gaar en bruin. Stort het uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen. Bestrooi het brood met poedersuiker, maak een holletje aan de bovenkant en zet daar het gekleurde paasei in. Serveer met boter.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top