1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Amandelterrine met chocolade, peer en advocaatsaus

Amandelterrine met chocolade, peer en advocaatsaus

Door: tazmania_a

  • Nederlands, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-02-2004

Ingrediënten 4 personen


10 Bolletje Almonelly's (amandelkoekjes) -
1 scheutje Amaretto -
4 blaadjes gelatine -
4 dl. slagroom -
70 g suiker -
4 eieren -
100 g pure chocolade -
60 g boter -
1 mespuntje zout -
2 mooie handperen -
2 a 3 eetl geroosterde amandelen -
vanillesaus naar keuze, vermengd met een paar lepels advocaat -



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal de Almonelly's fijn in de keukenmachine. Los twee blaadjes gelatine op in de Amaretto, klop de koude room stijf, voeg daarna 50 g suiker en de gemalen koekjes toe. Zet koel weg. Splits de eieren en houd het eiwit apart, los twee blaadjes gelatine op, smelt de chocola en roer er van het vuur af de in stukjes gesneden boter door, de opgeloste gelatine en een voor een de eierdooiers. Klop de eiwitten stijf met het zout en meng de chocoladecreme erdoorheen. Zet dit mengsel een half uurtje in de koelkast. Bekleed een cakevorm met gladfolie en giet er de twee mengsels in. Strijk het oppervlak glad en zet de vorm minstens twee uur in de koelkast. Schil de peren, snijd ze in plakjes en pocheer ze gaar in 1 dl. water met de rest van de suiker. Haal de terrine uit de vorm, snijd hem in plakjes, serveer met de advocaatsaus en de stukjes peer, bestrooi met de amandelen en garneer met wat mintblaadjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tazmania_a
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top