1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Pompoensoep
  5. Pompoensoep met Feta en Munt

Pompoensoep met Feta en Munt

Door: zoepie

  • , Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2004

Ingrediënten 4 personen


*1 ui-gesnipperd*2 el olijfolie*600 gr pompoen-in stukken*1 blikje tomatenpuree(70gr)*1 el honing*125 ml creme fraiche*750 ml kippenbouillon-van tablet*groene tabasco*200 gr feta(Dodoni)*1/2 zakje verse munt(a 25gr)-fijngesneden*


Verder heb je nodig


Staafmixer of Keukenmachine.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

01: In soeppan op laag vuur ui in olie fruiten. Pompoen en tomatenpuree door ui mengen en 3 minuten meebakken. Honing en creme fraiche erdoor roeren.

Bereidingswijze

02: Bouillon in pan schenken en opnieuw aan de kook brengen. Vuur lager draaien en soep afgedekt 30 minuten zachtjes laten koken. Soep met staafmixer of in de keukenmachine pureren. Pittig op smaak brengen met groene tabasco en zout.

Serveertip

03: Soep in vier kommen scheppen. Feta erboven verkruimelen en munt over de soep strooien.
Kcal pp:365.
Bron:AH.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoepie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top