
250 gram garnalen, 1/8 liter slagroom, zout, cayennepeer, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels tomatenketchup, 2 eetlepels limoen- of citroensap, 2 eetlepels wisky, 2 grote bladeren ijsbergsla, 4 plakjes limoen of citroen, peterselie.
Een Hollands voorgerechtje die iedereen kent. altijd een succes tijdens kerst of andere feestdagen.
Klop de slagroom met wat zout en cayennepeper in een kom bijna stijf.
Klop er de mayonaise, de tomatenketchup, het limoen- of citroensap en de wisky door.
Zet de saus tot gebruik in de koelkast.
Rol de slabladerenop en snijd ze in ragfijne reepjes. Verdeel de sla over glazen coupes.
Verdeel er de garnalen over. Schep er de saus op.
Garneer met plakjes limoen of citroen en peterselie.
Geef er een knapperig stukje stokbrood en boter bij.
brabantia99 13-12-2018
perfect!
fitchef___recepten329 25-12-2017
Zalig
irenejozephine 24-12-2010
Mmmmmm heerlijk
tienekeh7 16-12-2010
Ik neem dit mee...
Mmm,ouderwets recept, blijft lekker!
Bedankt, Tineke
rommelwataan 26-12-2008
bij de ingredienten suiker en 1el sherry toevoegen
DAN is het echt lekker
Rommelwataan