1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Balkan zuurkoolschotel

Balkan zuurkoolschotel

Door: lauratimmermans

  • Hongaars, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-2004

Ingrediënten


1 ui
- 1 rode paprika
- 50 gram margarine
- 0,5 eetlepel milde paprikapoeder
- 750 gram zuurkool
- 2 theelepels karwijzaad
- 2 dl (vlees)bouillon
- 100 cc (ml) creme fraiche


Verder heb je nodig


Www.lifeandcooking.nl


Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.

Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui en paprika ca. 2 minuten zachtjes aan. Roer het paprikapoeder erdoor. Giet de zuurkool af.

Schep de zuurkool door het paprikamengsel. Voeg ook het karwijzaad en de bouillon toe. Smoor de groente met het deksel op de pan in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Schep de zuurkool regelmatig om.

Roer de creme fraiche door de zuurkool en laat het geheel zonder deksel nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen en een deel van het vocht verdampen.

Serveertip

Met een kipfilet en aardappelpuree!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lauratimmermans
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top