Balkan zuurkoolschotel

  • Hongaars, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
1 ui
- 1 rode paprika
- 50 gram margarine
- 0,5 eetlepel milde paprikapoeder
- 750 gram zuurkool
- 2 theelepels karwijzaad
- 2 dl (vlees)bouillon
- 100 cc (ml) creme fraiche

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
www.lifeandcooking.nl

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.

Verhit de margarine in een braadpan en fruit de ui en paprika ca. 2 minuten zachtjes aan. Roer het paprikapoeder erdoor. Giet de zuurkool af.

Schep de zuurkool door het paprikamengsel. Voeg ook het karwijzaad en de bouillon toe. Smoor de groente met het deksel op de pan in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Schep de zuurkool regelmatig om.

Roer de creme fraiche door de zuurkool en laat het geheel zonder deksel nog ca. 10 minuten zachtjes sudderen en een deel van het vocht verdampen.

Serveertip

met een kipfilet en aardappelpuree!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten