Bladerdeeghapjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-02-2004

Bladerdeeghapje gevuld met gehakt, prei ,knoflook en kruiden Recept is voor 6 personen , 2 hapjes per persoon.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
kleine prei (250 gram), Gehakt (500 gram), knoflook ( 1groot teentje of 2 kleine), peper, zout& chilipoeder naar smaak, 12 bladerdeeg bladen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet de oven op voorverwarmen 200 graden en haal de bladerdeeg uit de vriezer en leg ze afzonderlijk van elkaar op het aanrecht (folietje aan de onderkant).
Snij de prei klein en pers de koflook uit. Rul het gehakt zonder boter in de pan (als er veel vocht uit komt dit eruit gieten) voeg de kruiden toe. Is het gehakt gaar dan de prei en knoflook toevoegen en dit even snel aanbakken (circa 3 minuten). De vulling is dan klaar
Leg de vulling op het bladerdeeg (ongeveer 3 eetlepels per hapje) en vouw er een envelopje van. Leg deze op een bakplaat. Dit doe je met alle 12. Als ze klaar zijn, 20 minuten in de oven en dan SMULLEN MAAR!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten