1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Pindasaus
  5. Loempia's met pikante pindasaus

Loempia's met pikante pindasaus

Door: recepten_uit_thailand

  • Thais, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-02-2004

Ingrediënten


De loempia's kunnen 3 uur van tevoren gemaakt worden. Afgedekt bewaren in de koelkast.
50 gr rijstvermicelli (mihoen)
250 gr mager varkensgehakt
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook, geplet
1 theelepel, verse rode Spaanse peper
2 groene uien, fijngehakt
1 midelgrote wortel, geraspt (120 gr)
1 eetlepel gehakte verse korinaderwortel
1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes
1 theelepel vissaus
100 gr gekookte garnalen, gepeld, fijngesneden
30 loempiavelletjes (toko)
1 eetlepel maiszetmeel
2 eetlepels water
olie om te frituren
Pikante pindasaus
60 ml witte azijn
1/2 groene komkommer (65 gr), geschild, van zaad ontdaan, fijngesneden
1/4 theelepel gehakte verse Spaanse peper
1 eetlepel gehakte pinda's




voor 30 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de rijstvermicelli in een kom met zoveel warm water dat hij onderstaat. Laat dit 10 minuten staan, laat het goed uitlekken. Snijd de rijstvermicelli klein.
Verhit de olie, roerbak het gehakt met de knoflook en de Spaanse peper tot het vlees bruin is. Voeg de uien, wortel, korianderwortel en -blaadjes, vissaus, garnalen en rijstvermicelli toe. Laat dit al roerend heel warm worden en vervolgens afkoelen.

Bereidingswijze

Leg een afgestreken eetlepel van het mengsel in een hoek van een loempiavelletje, bestrijk de rand met maiszetmeel aangemaakt met water. Vouw de linker- en rechterhoeken en vervolgens de onderste hoek naar binnen. Rol het bladerdeeg rond de vulling. Verwerk alle velletjes op deze manier.
Frituur de loepmpia's goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier.
Pikante pindasaus
Doe de azijn en suiker in een pan, warm dit al roerend tot de suiker opgelost is. Breng het aan de kook, laat het zonder deksel ongeveer 4 minuten pruttelen of tot de siroop net begint te kleuren. Neem de pan van het fornuis, doe de siroop in een kom en laat hem iets afkoelen. Roer de rest van de ingredienten erdoor.

Serveertip

Serveer ze warm met de pikante pindasaus.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top