Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Turkse yoghurt

Turkse yoghurt

Door: helenben

  • Turks, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-02-2004

Ingrediënten 4 personen



1 lt yoghurt (Grieks)
1 komkommer
3 teentjes knoflook
el munt


el dille (vers)
1 el olie (olijf-)
naar smaak zout
naar smaak paprika (poeder)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de yoghurt in een schaal en sla het goed los. Knijp de teentjes knoflook erdoor en voeg wat zout toe. Roer het stevig. Proef of je de knoflook en zout voldoende vindt. (het moet een pittige smaak zijn)

Doe er de (gedroogde) mintblaadjes doorheen.

Snij de komkommer in hele kleine stukjes (echt zo klein mogelijk) en
roer het door de yoghurt. Doe de cacik in 4 schaaltjes. Druppel er wat olijfolie op en strooi er dan dille overheen en een heel klein beetje paprikapoeder.

Serveertip

Het is erg lekker met turks brood (knapperig gemaakt in de oven).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top