Pad Thai noedels met garnalen

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 10-02-2004
  • Pad Thai noedels met  garnalen

    Pad Thai noedels met garnalen

    Pad Thai noedels met garnalen

  • Pad Thai noedels met  garnalen

    Pad Thai noedels met garnalen

    Pad Thai noedels met garnalen

  • Pad Thai noedels met  garnalen

    Pad Thai noedels met garnalen

    Pad Thai noedels met garnalen

  • Pad Thai noedels met  garnalen

    Pad Thai noedels met garnalen

    Pad Thai noedels met garnalen



Rijstnoedels met tijger- en gedroogde garnalen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
110 gr rijstnoedels (medium breed 3 cm dikte)

2 afgestreken eetlepels gedroogde garnalen

175 gr tijgergarnalen (indien bevroren, let erop dat ze goed ontdooid zijn)

3 eetlepels plantaardige olie

2 teentjes knoflook, uit de knijper

2 medium grote Spaanse pepers, van zaad en zaadlijsten ontdaan, in stukjes gesneden

1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden

2 eetlepels vissaus

2 eetlepels limoensap

2 grote eieren, lichtgeklopt


Garnering:

2 eetlepels verse geknipte korianderblaadjes

50 gr geroosterde ongezouten pinda's, grof gestampt in een vijzel

2 lenteuitjes, in ringetjes gesneden

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 654,75 kcal
Koolhydraten 55,63 g
Eiwitten 29,42 g
Vetten 33,92 g
Benodigdheden
WOK

Voorbereiding

Voordat je dit gerecht gaat maken, zet je alle ingredienten klaar!
Doe de gedroogde garnaaltjes in en kom en schenk er kokend water op, laat 10 minuten staan. Doe dit eveneens met de rijstnoedels,zoals op de verpakking staat aangegeven. Je kan - als je toch bij de toko bent - brede noedels gebruiken of anders neem je mihoen. Laat de mie in een vergiet uitlekken en spoel af met koud water. Laat de gedroogde garnalen uitlekken. Haal van de tijgergarnalen de buitenkant eraf en maak ze schoon. Snijd ze eventueel doormidden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en draai de wok rond. Voeg de knoflook, peper en de ui toe en fruit dit 1 a 1,5 minuut of totdat de ui glazig is. Voeg de gewelde gedroogde garnaaltjes toe met de tijgergarnalen en roerbak totdat de tijgergarnalen roze zijn geworden. Voeg de vissaus toe met het citroensap en roerbak nog een paar seconden voordat je de noedels toevoegt. Roerbak dit nog 1-2 minuten of totdat de noedels goed verhit zijn. Schenk tenslotte de losgeklopte eieren erover. Laat dit iets harden en roer kort door totdat de eieren gaar en in kleine stukjes zijn.

Serveertip

Strooi de helft van de garnering door het gerecht en roer nog even om. Schep de noedels in warme kommen of borden en strooi de overgebleven garnering over de noedels.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

riawes avatar
riawes 28-11-2016

Verschillende Thaise recepten van je meegenomen Thanks

tassieonline avatar
tassieonline 02-07-2016

Het was heerlijk, had er cashew nootjes doorheen gedaan ipv pinda's, en wat paprika. Ook wat citroenblad gebruikt.

asmzd avatar
asmzd 22-08-2004

ik heb het in mijn favoriet gezet en ga het vast en zeker uitproberen. gr.suzan

AnietjesSmulsite avatar
AnietjesSmulsite 13-03-2004

Het lijkt me een ontzettend lekker menu, ik heb het favoriet gezet en ga het vast en zeker uitproberen,hoor!! Dank je wel Groetjes Anietje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten