Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Garnalen
  6. Pad Thai noedels met garnalen

Pad Thai noedels met garnalen

Door: recepten_uit_thailand

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-02-2004

Ingrediënten 2 personen


110 gr rijstnoedels (medium breed 3 cm dikte)
2 afgestreken eetlepels gedroogde garnalen
175 gr tijgergarnalen (indien bevroren, let erop dat ze goed ontdooid zijn)
3 eetlepels plantaardige olie
2 teentjes knoflook, uit de knijper
2 medium grote Spaanse pepers, van zaad en zaadlijsten ontdaan, in stukjes gesneden
1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels limoensap
2 grote eieren, lichtgeklopt
Garnering:
2 eetlepels verse geknipte korianderblaadjes
50 gr geroosterde ongezouten pinda's, grof gestampt in een vijzel
2 lenteuitjes, in ringetjes gesneden


Verder heb je nodig


WOK



Rijstnoedels met tijger- en gedroogde garnalen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voordat je dit gerecht gaat maken, zet je alle ingredienten klaar!
Doe de gedroogde garnaaltjes in en kom en schenk er kokend water op, laat 10 minuten staan. Doe dit eveneens met de rijstnoedels,zoals op de verpakking staat aangegeven. Je kan - als je toch bij de toko bent - brede noedels gebruiken of anders neem je mihoen. Laat de mie in een vergiet uitlekken en spoel af met koud water. Laat de gedroogde garnalen uitlekken. Haal van de tijgergarnalen de buitenkant eraf en maak ze schoon. Snijd ze eventueel doormidden.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok en draai de wok rond. Voeg de knoflook, peper en de ui toe en fruit dit 1 a 1,5 minuut of totdat de ui glazig is. Voeg de gewelde gedroogde garnaaltjes toe met de tijgergarnalen en roerbak totdat de tijgergarnalen roze zijn geworden. Voeg de vissaus toe met het citroensap en roerbak nog een paar seconden voordat je de noedels toevoegt. Roerbak dit nog 1-2 minuten of totdat de noedels goed verhit zijn. Schenk tenslotte de losgeklopte eieren erover. Laat dit iets harden en roer kort door totdat de eieren gaar en in kleine stukjes zijn.

Serveertip

Strooi de helft van de garnering door het gerecht en roer nog even om. Schep de noedels in warme kommen of borden en strooi de overgebleven garnering over de noedels.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top