1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Garnalen
  5. Thaise salade met garnalen

Thaise salade met garnalen

Door: schnuckie

  • Thais, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-02-2004

Ingrediënten 4 personen


1/4 krop ijsbergsla
1/2 komkommer
2 bosuitjes
1 teentje knoflook
1 eetlepel (Thaise roerbak)olie
3 eetlepels sesamolie
2 eetlepels limoensap
1 mespunt gemberpoeder
Peper
Zout
100 gr tauge
75 gr Hollandse garnalen
1 1/2 eetlepel grof gehakt korianderblad
1/2 limoen in stukjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de sla en snijd deze heel fijn
Was de komkommer en schaaf hem dun
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen
Pel en snipper de knoflook
Klop een sausje van de knoflook, de 2 oliesoorten, het limoensap, het gemberpoeder en wat peper en zout
Schep de komkommer, bosui en tauge door elkaar
Leg de ijsbergsla op een platte schaal, schik er het komkommermengsel en de garnalen op en schenk de dressing erover
Garneer met de koriander en stukjes limoen
- U kunt de garnalen vervangen door 100 gr gekookte mosselen zonder schelp.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van schnuckie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top