1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Turkse keuken
  5. bulgur

bulgur

  • Turks, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-02-2004

Ingrediënten 4 personen






500 gr bulgur
6 el margarine of boter
1 tl zout
5 dl bouillon naar smaak






Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem


Een graansoort die in Turkije veel gegeten, zowel grote soorten als kleine

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt, op een matig vuur, de margarine in een pan. Voeg de bulgur toe en bak het al omscheppend ? 4 minuten. Schenk er dan zoveel van de bouillon bij dat er een vingerdik boven de bulgur staat. Voeg zout naar smaak toe en breng het aan de kook.
Laat de bulgur met het deksel op de pan op een laag vuur (met vlamverdeler) in ? 25 minuten gaar worden.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van helenben
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top