Aardpeer met eiersaus
- Biologisch, Bijgerecht
- 20-30 min.
lekkere combinatie
Ingrediënten 4 personen
750 g aardpeer - 4 eetlepel citroensap - 0,5 liter water - zout - 15 g boter - 1,5 eetlepel bloem - 1 dl room - 2 hardgekookte eieren - halve citroen - peper - peterselieVoorbereiding
Schil of boen de aardperen, snij ze door en leg ze direct in water met citroensap tegen verkleuren.
Bereidingswijze
Kook de aardperen in 20 minuten gaar, laat ze uitlekken en vang het lekvocht op. Hou de aardperen warm.
Verwarm de boter voor de saus, voeg de bloem toe en laat deze 2 minuten mee verwarmen.
Hak intussen de gepelde eieren grof.
Meng 1 dl. van het afgekoelde kookvocht door de room. Voeg dit mengsel metscheutjes tegelijk aan het boter- en bloemmengsel toe en blijf roeren tot een glad gebonden saus is ontstaan. Breng de saus op smaak met peper en zout. Roer tenslotte het citroensap en de gehakte peterselie erdoor.
Serveertip
Schep de saus over de warmgehouden aardperen.