Aardpeer met eiersaus

  • Biologisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.

lekkere combinatie

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 g aardpeer - 4 eetlepel citroensap - 0,5 liter water - zout - 15 g boter - 1,5 eetlepel bloem - 1 dl room - 2 hardgekookte eieren - halve citroen - peper - peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil of boen de aardperen, snij ze door en leg ze direct in water met citroensap tegen verkleuren.

Bereidingswijze

Kook de aardperen in 20 minuten gaar, laat ze uitlekken en vang het lekvocht op. Hou de aardperen warm.
Verwarm de boter voor de saus, voeg de bloem toe en laat deze 2 minuten mee verwarmen.
Hak intussen de gepelde eieren grof.
Meng 1 dl. van het afgekoelde kookvocht door de room. Voeg dit mengsel metscheutjes tegelijk aan het boter- en bloemmengsel toe en blijf roeren tot een glad gebonden saus is ontstaan. Breng de saus op smaak met peper en zout. Roer tenslotte het citroensap en de gehakte peterselie erdoor.

Serveertip

Schep de saus over de warmgehouden aardperen.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bos40 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten