ravioli melanzane

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2004

Verrukkelijke ravioli met aubergine (melanzane)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 1/2 aubergine, in blokjes
- 1/2 courgette, in blokjes
- 1 sjalotje, fijngesneden
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- handvol versgehakte basilicum
- sap van 1/2 citroen
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 el balsamico
- 4 el verse geitenkaas
- 4 el ricotta
- 2 el versgeraspte parmezaanse kaas
- vers pastadeeg
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pastamachine

Bereidingswijze

Bak de sjalot, knoflook, aubergine en courgette in de olijfolie goudbruin. Laat de groenten uitlekken op keukenpapier. Doe ze daarna samen met de ricotta, geitenkaas, parmezaanse kaas, balsamico, citroensap, basilicum, peper en zout in een kom en meng alles goed door elkaar. Let op dat dit mengsel niet te lopend is.
Maak met deze vulling ravioli's.
Gebruik ze binnen de 3-4 uur. Kook ze hiervoor gedurende 1 - 2 minuten in een grote pot water met zout.

Serveertip

Lekker met olijfolie en parmezaanse kaas of met een zacht tomatensausje.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten