1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hete bliksem
  6. Hete Bliksem

Hete Bliksem

Door: marije91

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-02-2004

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kg aardappelen
1/2 kg zoete appels (golden delicious)
3/4 kg zure appels (goudrenetten)
1 theelepel zout
75 g boter of margarine
peper



Lekker verrassend eten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen, wassen en in een pan doen. appels schillen, in vieren snijden en klokhuizen verwijderen.

Bereidingswijze

Appels boven op aardappels leggen. Zout en ca. 1 dl water toevoegen. Met deksel op de pan aardappel en appel in ca. 25 minuten gaar koken. Boven kommetje afgieten. Aardappel en appel fijnstampen. Boter en zoveel kookvocht erdoor roeren tot een smeuige stamppot ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Lekker met worst of saucijsjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marije91
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top