1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Spoom
  5. Spoom van sinaasappel en mousserende wijn

Spoom van sinaasappel en mousserende wijn

Door: lauratimmermans

  • Internationaal, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2004

Ingrediënten 6 personen


10 minuten + 1 uur opstijven

1/2 pak roomijs vanille (Hertog)
1 eetlepel gesneden reepjes sinaasappelschil
2 eetlepels suiker
het sap van 1 sinaasappel + 2 druppels citroensap
2 glazen mousserende witte wijn of Champagne
2 stijf geklopte eiwitten
Voor de garnering:
Sinaasappelplakjes



(een verfrissend ijsdrankje tussendoor)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil met een dunschiller de schil van de sinaasappel en snijd dit in hele fijne reepjes. Breng het sinaasappelsap, het citroensap, de reepjes sinaasappel en de suiker aan de kook en laat het op matig vuur inkoken tot een stroopje. Laat dit dan afkoelen. Laat het vanille-ijs halfzacht worden en roer dit in een kom glad. Voeg nu het sinaasappelstroopje erbij en zet het afgedekt terug in de vriezer tot het gebruik wordt. Klop het eiwit in een vetvrije kom en met een garde goed stijf. Meng het eiwit voorzichtig door het ijs en giet er een glas mousserende wijn of Champagne bij. Schenk deze massa in mooie hoge glazen ( voor 2/3 gevuld) en vul de rest van het glas op met de witte wijn of Champagne. Garneer dit met een schijfje sinaasappel.

Serveertip

Www.spar.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lauratimmermans
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top