1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Trifle

Trifle

Door: sharon2411

  • Engels, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2004

Ingrediënten 4 personen


Trifle is opgebouwd uit:
1. Pruimencompote
2. Grof verkruimelde bastogne
3. Custard
4. Pruimencompote
5. Grof verkruimelde bastogne
6. Custard

Pruimencompote:
*1/2 kilo stevige (zoete) pruimen
*1,5 dl water
*1/2 dl bessensap
*1 kaneelstokje
*75 gram suiker
*aardappelmeel
*pakje custard
*1 pak Bastognekoekjes


Verder heb je nodig


Huishoudmachine


Trifle bestaat in vele varianten, het is een traditioneel Engels dessert. Bijzonder en erg lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de pruimen.

Bereidingswijze

De Pruimencompote:
Breng het water, met bessensap, kaneelstokje en suiker aan de kook. Doe de pruimen erbij en verwarm ze tegen de kook aan, ongeveer 15 minuten.
Neem de pruimen uit de pan en leg ze in een schaal. Neem het kaneelstokje uit het vocht en bind dit aan met aangemaakte aardappelmeel.
De pruimen ontvellen en ontpitten. Giet de saus over de pruimen en maal dit alles in de huishoudmachine.

Custard maken zoals aangegeven op de verpakking. Zorg dat ie wat aan de dikke kant is.

De bastogne in de huishoudmachine grof malen.

Zoals al eerder aangegeven is trifle opgebouwd uit 6 lagen.
Giet eerst de helft van de pruimencompote in de schaal. Daar bovenop doe je de helft van de bastogne, gevolgd door de custard. Vervolgens de rest van de pruimencompote, de overige bastogne en de laatste custard. Af laten koelen en klaar.

Serveertip

In plaats van bastogne kan je ook lange vingers gebruiken en een extra laag toevoegen van bijvoorbeeld jam. Er valt mee te experimenteren in elk geval



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sharon2411
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top