1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. SAMBAL GORENG PREI MET TAHU

SAMBAL GORENG PREI MET TAHU

Door: selamat-datang

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-02-2004

Ingrediënten


< 1 grote ui< 2 knoflookteentjes< 2 daon salam< 2 stukjes laos< 1 tl sambal oelek< 1 bouillonblokje< 3 tl suiker< 1 tomaat, gesneden< 1 pond dunne prei< 1 tahu< 1? kopje water< 1? kopje (cocos)melk



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de tahu in plakken van ? 1? cm en snijd dan de plakken in driehoeken.Bak ze in hete olie om en om; niet te lang anders worden ze hard.Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bereidingswijze

Doe evt. nog wat olie in een pan erbij.Voeg de kleingesneden ui, de uitgeknepen knoflook, de salam, laos en de sambal toe.Bak het geheel ? 5 minuten.Snijd de prei in stukken van ? 5 cm en doe ze bij de gebakken ui, tesamen met het bouillonblokje en de suiker.Voeg de gesneden tomaat toe.Doe als de prei gaar is de tahu erbij.Vervolgens het water en de melk erbij.De deksel op de pan en op groot vuur ? 10 minuten tot het gaat schuimen.Dan nog ? 20 minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak zout toe.

Serveertip

Lekker met rijst.Serveer er gebakken uitjes, ketjap en sambal bij.Ongebakken tahu kan er ook in worden gebruikt, maar dan wel in kleinere stukjes gesneden.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van selamat-datang
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top