Lamsrack met gekarameliseerde knoflook

  • 60-120 min.
  • Lamsrack met gekarameliseerde knoflook

    Lamsrack met gekarameliseerde knoflook

    Lamsrack met gekarameliseerde knoflook

Dit is ook een recept uit ELLE KOKEN. Het trok me zeer aan.

Deel dit recept

Ingrediënten
2 Lamsracks, 50 g basterdsuiker, 2 bollen knoflook, 2 glazen droge witte wijn, 300 ml slagroom, 2 el olijfolie, zout en peper.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Meng basterdsuiker met een borrelglaasje water en breng zachtjes aan de kook. Haal de tenen knoflook los en kook ongepeld 10 min. in water gaar. Voeg de knoflook aan de kokende suiker toe. Laat 15 min koken totdat de tenen helemaal bedekt is met een laagje suikerstroop. Kook de witte wijn met slagroom tot de helft in en maak op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit de olie en braad de met zout en peper bestrooide lamsrack aan. Zet 10 min. in een matig hete oven (180 graden celsius). Doe de helft van de tenen in een bolzeef en duw hierdoorheen in de roomsaus. Roer de saus goed door en voeg eventueel zout en peper toe en houd de saus warm.

Serveertip

Serveer de lamsvlees met de saus en de overige knoflooktenen met gebakken aardappelen of zelfgemaakte frites.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

inge1956 avatar
inge1956

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten