Bonencake
- Chinees, Banket
- 60-120 min.
Een zachte, kleverige, zoete lekkernij, gemaakt van rijstebloem en groene mungbonen. (zie foto bij recept )
Ingrediënten
300 gr. kleefrijstebloem200 gr. rijstebloem250 gr. groene mungbonen (toko)250 gr. suiker1 1/2 eetl. arachideolieBenodigdheden
Voorbereiding
Was de bonen en kook ze, in 2 1/2 deciliter water, tot ze openbarsten.
Giet ze af en gooi
ze in een schaal om af te koelen.
Bereidingswijze
Meng de 2 soorten rijstebloem door elkaar.
Meng er de suiker, olie en afgekoelde bonen
goed doorheen.
Schep het mengsel in een, licht met olie ingevette, porseleinen schaal.
Zet de schaal in een stoompan en stoom de cake in circa 45 minuten gaar.
Serveertip
Snijd de cake in wybervormige stukken.
Eet smakelijk.