Bonencake

  • Chinees, Banket
  • 60-120 min.

Een zachte, kleverige, zoete lekkernij, gemaakt van rijstebloem en groene mungbonen. (zie foto bij recept )

Deel dit recept

Ingrediënten
300 gr. kleefrijstebloem200 gr. rijstebloem250 gr. groene mungbonen (toko)250 gr. suiker1 1/2 eetl. arachideolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Was de bonen en kook ze, in 2 1/2 deciliter water, tot ze openbarsten.
Giet ze af en gooi
ze in een schaal om af te koelen.

Bereidingswijze

Meng de 2 soorten rijstebloem door elkaar.
Meng er de suiker, olie en afgekoelde bonen
goed doorheen.
Schep het mengsel in een, licht met olie ingevette, porseleinen schaal.

Zet de schaal in een stoompan en stoom de cake in circa 45 minuten gaar.

Serveertip

Snijd de cake in wybervormige stukken.
Eet smakelijk.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chin-chin avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten