Ingredienten:
Wat heb je nodig om deze frikandellen zelf te maken?
200 g. gemengd gehakt
200 g aardappelen
1 fijn gesneden ui
2 eetlepels peterselie
peper en zout
2 losgeklopte eieren
1 bakje kant en klare pindasaus (Remia)
Voor 3 kinderen
De tijd die je nodig hebt om ze te maken is ongeveer 15 minuten.
Per portie: Energie 1262 kj./398 kcal Eiwit 28 g. Vet 128 g. Koolhydraten 28 g.
Gezonde frikandellen met pindasausBron:www.spar.nl
Hoe gaan we ze maken? Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn, pel de schil van de aardappelen en prak ze dan fijn met een vork. Bak in een beetje boter, de ui en de peterselie zachtjes in een koekepan, zonder te kleuren. Voeg het het gehakt erbij en bak dit al roerende met een vork los (het gehakt wordt nu gaar en los). Bestrooien met wat peper en zout. Het gehaktmengsel uit de pan in een kom scheppen, de geprakte aardappel en de helft van de losgeklopte eieren erbij doen. Goed door elkaar mengen en als het is afgekoeld met de handen langwerpige worstjes vormen (2 cm. dik). De frikandellen in het overgebleven ei dopen en in een koekepan met wat boter om en om goudbruin bakken. Ondertussen maak je de pindasaus warm in de magnetron. Als alle frikandellen gebakken zijn leg je er 2 per persoon op een bord en schep je er wat warme pindasaus bij.
caseflorida 13-11-2010
Wat een waardelose site is dit !!, als je een recept netjes plaatst, "plakt"dezesiteallesaanelkaar, hier heb ik niets te zoeken :-((
caseflorida 13-11-2010
het recept van mijn frikandellen die ik zelf maak hier in Florida USA, de smaak is heel erg dicht bij de fabrieks frikandellen die we in Nederland hebben,
Het maken is echt niet zo moeilijk hoor:-))
Recept;
500 gram runder gehakt
250 gram kippen gehakt
2 eieren
5 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels zout
5 of 6 eetlepels paneermeel
2 grote uien
HET kruidenmengsel !!
3 theelepels zwarte peper
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
2 theelepels geel mosterdpoeder
1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
1/2 theelepel cayennepeper
theelepel niet een te kleine nemen !!
Voor het makel en mengen van alle ingredienten gebruik ik een keukenmachine die alles tot een "prut", "patee" ONHERKENBARE massa draait!
Doe de runder gehakt en kippen gehakt, eieren, paneermeel, uien (fijn gemaakt), ketjap, zout en HET kruidenmengsel, ALLES dus, !! in de keukenmachine en laat het op hoge snelheid tot een "onherkenbare" massa draaien (dit duurt even) .
Dan het "moeilijkste" he, lannge ronde frikandellen maken/draaien. :-))
Ik doe het zo;
ik heb PVC buisjes op lengte afgezaagt (20 cm) met een buis binnen diameter van +/- 25 milimeter ( 1 inch.), de buisjes vul ik met het ONHERKENBARE massa, ( meestal neem ik het buisje in mijn hand en druk het buisje steeds naar beneden in de massa en daarmee vul ik het buisje zonder luchtbellen), als alle buisjes gevuld zijn gaan ze ongeveer 8 min. in kokend water,
na die 8 min. uit het water halen even wat aflaten koelen , dan duw je heel eenvoudig de frikandellen uit het buisje, (kaars recht !!), en klaar zijn ze!!
nu kan je ze invriezen of direkt frituren.
veel plezier :-))
vijfsterren 21-07-2009
Hoe krijg je het verzonnen. Geprakte aardappel met gehakt in langwerpige vorm met pindasaus uit een bakje, dit alles aanbevolen door een supermarkt ... Ga je diep diep schamen om dit te plaatsen. Bah bah bah.
ria6 15-12-2004
ziet er lekker uit neem het mee groetjes ria6
paularamona 15-12-2004
maar dat ga ik zeker weten proberen!!
groetjes paula