Pittige Chinese koolsalade
- Chinees, Salade
- 0-10 min.
Prachtig van kleur, knapperig, verfrissend, zoetzuur en pittig van smaak.
Voorbereiding
Was de kool en snijd het in reepjes van circa 5 centimeter lang en 1/2 centimeter breed.
Leg ze in een grote kom.
Voeg er 10 gram zout aan toe, dek het af en laat het, afgedekt,
4 uur marineren.
Haal de kool daarna uit de schaal, gooi het vocht weg en doe de kool weer
terug in de schaal.
Snijd de chilipepertjes in haarfijne reepjes.
Bereidingswijze
Verhit de olie tot 180 a 220 graden en roerbak de chilipeper.
Voeg het water toe, de suiker
en de gember.
Roer het goed door en als het begint te koken doe er dan de azijn bij, roer
om en zet de warmtebron uit.
Schenk de saus over de kool in de schaal en laat het nog eens,
afgedekt, 4 uur marineren.
Serveertip
Leg wat mooie koolbladen op een platte schaal, schep de gemarineerde kool in het midden en
serveer.
Eet smakelijk.