1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Krokante beignets van vis met groene kruidenmayonaise.

Krokante beignets van vis met groene kruidenmayonaise.

  • Spaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-02-2004

Ingrediënten 6 personen


Voor 6 personen Tapas.

125 gram paneermeel,
80 gram geraspte parmezaanse kaas,
Zout, peper,
600 gram scholfilets, in reepjes van 4x2 cm,
50-75 gram bloem,
2 grote, losgeklopte eieren,
Frituurolie.



De parmezaanse kaas in het paneerlaagje maakt deze visbeignets extra spannend.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het paneermeel, met de kaas en breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Haal de reepjes vis eerst door de bloem, daarna door losgeklopt ei en vervolgens door het mengsel van paneermeel en kaas. Frituur ze in gedeelten in de hete olie (180 C) lichtbruin en krokant. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer de beignets aan houten prikkers en met de groene kruidenmayonaise.

Serveertip

Groene kruidenmayonaise.

Meng 150 gram mayonaise met 1 theelepel mosterd en 50 gram zeer fijngesneden verse kruiden (kervel, platte peterselie, bieslook) in de keukenmachine of blender tot de mayonaise mooi groen is. Breng op smaak met zout, peper en wat citroensap.

Bereidingstijd. circa 20 minuten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top