1. Home
  2. Recepten
  3. Melk
  4. Havermelk
  5. meergranen desembrood

meergranen desembrood

  • Biologisch, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2004

Ingrediënten


- 100 gram viergranen vlokken
- 50 gram boekweitvlokken
- 50 gram rijstevlokken
- 50 gram tarwevlokken
- 100 gram volkoren tarwemeel
- 50 gram volkoren speltmeel
- 50 gram volkoren roggemeel
- 50 gram zonnebloempitten
- 150 ml zuurdesem (recept staat op mijn website)
- 50 ml haverdrank


Verder heb je nodig


Een broodbakmachine die het zware deeg aankan. Anders wordt het met de hand kneden. Het deeg wordt denk ik compacter. Zelf heb ik het met de hand gekneed. Het resultaat met de broodbakmachine ken ik niet. De machine kan het deeg wel bakken in 45 minuten.


Lekker volkoren broodje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- meng de vlokken en de zonnebloempitten door elkaar.
- Voeg de zuurdesem toe.
- Laat dit een nacht staan om de vlokken te weken.

Bereidingswijze

- Meng de verschillende meelsoorten met elkaar.
- Voeg de havermelk toe.
- Voeg de geweekte vlokken toe.
- Kneed het deeg goed.
- Laat het deeg 4 uur rusten op een warme plaats.
- Bak het af in de BBM of in de oven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Warm brood met een plak schapenkaas.........



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joke74
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top