1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Appel-perentaart met walnoten

Appel-perentaart met walnoten

Door: kaa-tje40

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-02-2004

Ingrediënten 4 personen


1 citroen
2 handperen
2 appels
100 gr walnoten
200 gr boter
150 gr suiker
1/2 eetlepel kaneelpoeder
1,5 dl honing
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel


Verder heb je nodig


Lage taartvorm


Een wintertaart die warm geserveerd heel lekker is met een bolletje vanille-ijs of mascarponecreme:mascarpone gemengd met kaneel en een scheutje cognac.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160.
Boen de citroen schoon en rasp 1 eetlepel van de schil.
Pers de vrucht.
Vet een lage taartvorm in.



Bereidingswijze

Schil de appels en de peren,verdeel ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Besprenkel de appel- en de peerparten met citroensap.
Hak de walnoten grof.
Klop de boter met de suiker,kaneelpoeder en 2 eetlepels honing tot een romig mengsel.
Klop een voor een de eieren en zorg dat het vorige ei is opgenomen voordat een nieuw ei wordt toegevoegd.
Spatel het zelfrijzend bakmeel er in delen door.
Meng de helft van de walnoten door het beslag.
Schep het beslag in de vorm en leg de appel- en perenparten met ingesneden bovenkanten met de bolle kant naar boven in een cirkel op het beslag.
Strooi de rest van de noten erover.
Verwarm de honing in een pannetje en schenk de warme honing over de vruchten.
Bak de taart in het midden van de oven ca.50 minuten gaar en goudbruin.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaa-tje40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top