Uientaartjes met geitenkaas

  • Grieks, Buffet
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-02-2004
  • Uientaartjes met geitenkaas

    Uientaartjes met geitenkaas

    Uientaartjes met geitenkaas

Een buitenkansje deze taart, uw gasten lusten nog meer van

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Ingredienten voor het deeg:

  • 175 g bloem
  • 65 g roomboter
  • 25 g geitenkaas of cheddar



    Ingredienten voor de vulling:
  • 1 -1? el olijfolie
  • 3 uien, fijngesneden
  • 150 g jonge geitenkaas
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 el koffie- of slankroom
  • 50 g harde geitenkaas, geraspt
  • 1 el gehakte verse dragon
  • zout en versgemalen zwarte peper

  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
    kom

    Voorbereiding



    Zeef voor het deeg de bloem in een kom en wrijf de boter erdoor, tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Roer de geraspte kaas erdoor en voldoende water om er deeg van te kneden. Kneed het licht door, stop het in een plastic zak en laat het afkoelen. Verwarm de oven voor op 190 ?C.

    Bereidingswijze

    Rol het deeg uit op een licht met meel bestoven werkplek en steek er 8 rondjes uit van 11,5 cm ?. Bekleed 8 ronde zandtaartvormpjes van 10 cm ermee. Prik de bodem in met een vork en bak ze in de oven in 10 - 15 minuten hard, maar niet bruin.

    Zet de oven dan op 180 ?C. Maak in een grote koekenpan de olijfolie heet. Bak de uien op een lage vlam in 20 - 25 minuten diep goudbruin. Af en toe roeren, zodat ze niet verbranden.

    Klop de geitenkaas, eieren, room, cheddar en dragon door elkaar. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Roer de gebakken uien erdoor. Verdeel het mengsel over de voorgebakken taartjes.

    Bak ze in 20 - 25 minuten in de oven goudbruin.

    Serveertip

    Warm opdienen of koud met een groene salade.

    Laatste reacties

    anna_c_l avatar
    anna_c_l 01-01-2005

    wat lekker, ik ben gek op geitenkaas. Heb het meegenomen. Groetjes, Anna

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten