Kabeljauw in aardappelkorst
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 08-02-2004
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten 4 personen
3 vastkokende aardappels, peper/zout, 4 dikke stukken kabeljauwfilet (ca 600 g totaal), 2 eetl bloem, 75 g zachte boter, citroen of limoen voor de garneringBenodigdheden
bakpapier, pannenkoekmesVoorbereiding
Oven 15 minuten op 250 graden of gasovenstand 6 voorverwarmen. Aardappels schillen en in zo dun mogelijke plakjes snijden in keukenmachine of met rasp. Plakjes wassen en met keukenpapier droogdeppen. Bakplaat bedekken met vel bakpapier.
Bereidingswijze
Bloem kruiden met peper en zout. Filets met een zijde in gekruide bloem drukken en op bakpapier schikken, bovenkant bestrooien met peper en zout. Visfilets dakpansgewijs bedekken met plakjes aardappel. Boter even laten smelten. Kwastje in boter dopen en plakjes aardappel hiermee bestrijken. Bakplaat in hete oven schuiven en vis met aardappeljasje ongeveer 15 minuten bakken. Grill inschakelen en aardappelkorst mooi goudbruin laten kleuren. Kabeljauwpakketjes met behulp van pannenkoekmes op borden schikken en garneren met citroen of limoen
Serveertip
Lekker met sugar snaps en wortelballetjes
Laatste reacties
MMMMMMMM.....lijkt me lekker en leuk om te zien,bedankt met de groetjes van ANJA....