Kabeljauw in aardappelkorst

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-02-2004

Hoofdgerecht voor 4 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 vastkokende aardappels, peper/zout, 4 dikke stukken kabeljauwfilet (ca 600 g totaal), 2 eetl bloem, 75 g zachte boter, citroen of limoen voor de garnering
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier, pannenkoekmes

Voorbereiding

Oven 15 minuten op 250 graden of gasovenstand 6 voorverwarmen. Aardappels schillen en in zo dun mogelijke plakjes snijden in keukenmachine of met rasp. Plakjes wassen en met keukenpapier droogdeppen. Bakplaat bedekken met vel bakpapier.

Bereidingswijze

Bloem kruiden met peper en zout. Filets met een zijde in gekruide bloem drukken en op bakpapier schikken, bovenkant bestrooien met peper en zout. Visfilets dakpansgewijs bedekken met plakjes aardappel. Boter even laten smelten. Kwastje in boter dopen en plakjes aardappel hiermee bestrijken. Bakplaat in hete oven schuiven en vis met aardappeljasje ongeveer 15 minuten bakken. Grill inschakelen en aardappelkorst mooi goudbruin laten kleuren. Kabeljauwpakketjes met behulp van pannenkoekmes op borden schikken en garneren met citroen of limoen

Serveertip

Lekker met sugar snaps en wortelballetjes

Laatste reacties

anjakeuken avatar
anjakeuken 23-03-2004

MMMMMMMM.....lijkt me lekker en leuk om te zien,bedankt met de groetjes van ANJA....

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten