1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Scandinavische keuken
  5. Lihammureke pilaas

Lihammureke pilaas

Door: gvdweerd

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2004

Ingrediënten 6 personen


DEEG:275gr.bloem,200gr.boter,1 ei,1.5tl.zout,
75ml.zure room,
VULLING:750gr.gemengd gehakt,100gr.fijn ge
sneden ham,100gr.paddestoelen,1 ui, 1 bosje
peterselie,100gr.geraspte kaas,1 ei,1.5 tl.
zout,1 mesp.witte peper,3 el.boter,


Verder heb je nodig


Bakplaat,oven 190gr.C.


Gehaktpastei uit Finland

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kneed een soepel deeg van de bloem,het zout,
de boter ,het ei en de zure room;wikkel het
in alu.folie en leg het 60 min.in de koelkast
Hak de paddestoelen,de ui en de peterselie
fijn.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de koekenpan en fruit de
paddestoelen.Meng het gehakt met ham,ui,peter
selie,peper,zout en kaas en bak het even mee
Verwarm de oven voor.Rol het deeg uit tot
twee lappen van 15 bij 35 cm..Vet de bakplaat
in.Leg 1 deeglap op de bakplaat,leg er het
vulsel op en de tweede lap eroverheen.Leg
reepjes deeg op de pastei,naar eigen idee.
bestrijk het deeg met losgeklopt ei.Bak hem
in 45 min.goudbruin en serveer het heet.

Serveertip

Lekker hierbij zijn vossebessencompote en
zure room.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gvdweerd
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top