1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Gehaktbrood met mosterdmayonaise

Gehaktbrood met mosterdmayonaise

Door: henny_b_b

  • Amerikaans, Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-02-2004

Ingrediënten 8 personen


2 uien, gesnipperd
2 el olie
1 courgette, in kleine blokjes
3 eieren
1 el worcestershiresaus
1/2 zakje verse peterselie, fijngeknipt
1 1/2 kg half om half gehakt
3 witte boterhammen, ontkorst en verkruimeld
200 g bacon
200 ml mayonaise
6 el grove mosterd
3 bosuitjes, in ringetjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 graden.

Bereidingswijze

In koekenpan ui in olie fruiten. Courgette toevoegen en ca. 5 min. op matig vuur meebakken, regelmatig omscheppen. In schaal eieren loskloppen met worcestershiresaus en peterselie. Gehakt, courgette en broodkruim erdoor mengen. Pittig op smaak brengen met peper en 2 tl zout. Bakplaat invetten. Op bakplaat met natte handen bolle staaf van gehaktmassa vormen. Plakjes bacon kruiselings over gehakt leggen. Gehaktbrood in midden van oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar braden. Intussen mayonaise mengen met mosterd en bosuitjes en op smaak brengen met zout en peper.
Gehaktbrood warm of koud in plakken snijden en serveren met mosterdmayonaise.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top