4 golden delicious appels (0)30 gram boter of margarine (6)50 ml appelsap (0,5)hittebestendige zoetstof naar smaak (0)50 gram rozijnen (3*)30 gram bakgember uit potje (1,5)snufje kaneel (0)rasp van 1/2 vanillestokje (0)
Wat deden vroeger de nonnen in het klooster met al die appels uit hun eigen boomgaard? Daar maakten ze dus o.a. kloostermoes van. Een heerlijk warm nagerecht, maar wat koud ook lekker is als bijgerecht. Dit recept werd door Mase op het WW-forum geplaatst. Een aanrader voor maar 2 pts p.p.!
Schil de appels, verwijder klokhuis en snij in 8 schijven. Snij deze schijven weer in blokjes van ongeveer 2x2cm. Fruit de appel al roerend in de boter/margarine. Voeg alle andere ingredienten bij en laat 10 minuten smoren op een laag pitje.
Ook heerlijk bij een aardappel/groente diner als extraatje.
Zowel koud als warm te eten.
Smulse!