TAHOE MET GROENTEN
- Aziatisch, Bijgerecht
- 10-20 min.
Ingrediënten
< 1 blok tahoe< 100 g tauge
< 150 g witte of Chinese kool
< 1 grote tomaat, ontveld
< ? komkommer
< 1 grote ui, ragfijn gesnipperd
< 2 teentjes knoflook, uitgeperst
< 1 el pindakaas
< 1 tl sambal oelek
< 1 tl bruine basterdsuiker
< 2 el ketjap benteng manis
< 1? el citroensap
< 1 el fijngehakte bladselderij
Voorbereiding
Snijd de tahoe in blokjes van 1? cm. Strooi er wat zout over.
Verhit in een wok 3 a 4 el olie en bak hierin onder voortdurend omscheppen de blokjes tahoe aan alle kanten goudbruin.
Laat de blokjes uitlekken.
Was de tauge enkele malen in koud water. Verwijder zoveel mogelijk zaadhulsjes. Laat de tauge uitlekken in een vergiet.
Schenk er heel langzaam enkele liters kokend water over, en laat de tauge opnieuw uitlekken en opdrogen.
Snijd de kool in uiterst smalle reepjes.
Halveer de tomaat, verwijder het zaad en het vocht, en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.
Boen de komkommer schoon onder koud stromend water. Verwijder het uiteinde en snijd hem overlangs door. Verwijder het zaad, en snijd de komkommer daarna in blokjes.
Bereidingswijze
Fruit de ui tot hij goudgeel is. Voeg de knoflook toe en roer de pindakaas erdoor.
Voeg daarna sambal, suiker, sojasaus, en citroen sap toe. Roer alles goed om; er dient een vrij dikke brij te ontstaan.
Voeg evt. wat water toe.
Schep eerst de blokjes komkommer en de kool door de hete massa, en 1 minuut later de tauge en de blokjes tahoe.
Serveertip
Strooi de reepjes tomaat erover en dien het hierna onmiddellijk op.