Provencaalse wijting met tomaten selderijsaus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, 1 eetlepel olijfolie, 600 g tomaten, 1 zakje verse selderij, zout/peper, 2 eetlepels boter, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 pakjes wijtingfilets in provencaalse marinade (a ca 250 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen, In koekenpan olie verhitten en uisnippers goudgeel fruiten. Intussen tomaten inkruisen, in heet water onderdompelen, onder koud stromend water afspoelen en ontvellen. Tomaten in vieren snijden. Tomaten bij uisnippers voegen, bestrooien met zout en peper en in 15 a 20 minuten tot dikke saus inkoken. Selderijblaadjes grof knippen. In ruime koekenpan boter en olie verhitten. Wijtingfilets in ca 6 minuten gaarbakken, halverwege keren. Tomatenselderijsaus bij provencaalse wijtingfilets serveren

Serveertip

Lekker met lintmacaroni

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rockyfood avatar
rockyfood

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten