Kokos gepaneerde kabeljauw

  • Thais, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-02-2004

Puur, gezond en licht verteerbaar zijn kind aan huis in de Zuidoost-Aziatische keuken. Daarin past vis natuurlijk perfect! Vooral in de Thaise keuken staan er meer verse zeevruchten op het menu, dan vlees of kip. Hieronder vind je zo'n overheerlijk Thais recept.

Deel dit recept

Ingrediënten





  • 1 ei
  • 1-2 eetlepels Conimex Kruidenpasta voor Rode Curry
  • 1 zakje Conimex Geraspte Kokos
  • 4 eetlepels fijngehakte koriander of selderij
  • 100 gram bloem
  • 4 stukken kabeljauwfilet van de staart (a 150 gram)
  • 5 dl Conimex Wok Olie
  • Conimex Sambalsaus Hot







Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop in een diep bord het ei los met de rode kruidenpasta (hoe meer, hoe heter).
Meng in een diep bord de kokos met de koriander of selderij.
Strooi de bloem in een diep bord.
Wentel de kabeljauwfilets eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het kokosmengsel, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
Verhit de olie in een diepe wok of frituurpan tot ca. 170?C. (Test de temperatuur met een stukje wit brood, dat in circa 30 seconden lichtbruin moet zijn.)
Laat de vis (2 stukken per keer) in circa 6 minuten goudbruin en gaar worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg de vis op platte borden en schep de sambalsaus ernaast.

Serveertip

Gebruik in plaats van kabeljauwfilet 500 gram krabsticks. Serveer ze als hoofdgerecht, als voorgerecht op een pittige salade (snijd ze dan in kleine stukjes) of als borrelhapje!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

r_f avatar
r_f

Doorsturen

Home Recepten