Texas Chicken Quesadillas
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
quesadillas gevuld met kip, gebakken in barbeque saus, gecaramelizeerde uien, Cheddar and Monterey Jack *****
Ingrediënten 2 recipe.people
30 ml olie, 1 ui, 15 ml honing, 2 halve kipfilets, 120 ml barbeque saus, klein blikje mais, 55 g pittige Cheddar, 55 g Monterey Jack, 8 tortillasBenodigdheden
Hapjespan, mes, spatel, bakpapier.Voorbereiding
Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de kipfilets in repen. Rasp de cheddar en de Monterey Jack. Laat de mais uitlekken.
Verhit de oven voor op 180?C.
Bereidingswijze
Verhit 1 el olie en fruit de uienringen. Meng de honing erdoor en roer tot de uien goudbruin zijn, ca 5 min. Haal ze uit de pan en zet appart.
Doe de rest van de olie en de kip in de pan, bak tot de kip niet meet rose ziet en roer de barbequesaus erdoor.
Beleg 4 tortillas met kip, ui, mais, Cheddar en Monterey Jack en bedek met de overgebleven tortillas.
Plaats de tortillas op een stuk bakpapier en bak 10 min. of tot de kaas is gesmolten.
Serveertip
Snijd de tortillas in vieren en serveer met guacamole, sour cream en salsa!