1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tarte Tartin

Tarte Tartin

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2004

Ingrediënten 8 personen


Voor 8-10 personen.

150 gram boter of margarine,
150 gram kristalsuiker,
1 ? -2 kg handappels, geschild in vieren,
6-8 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid,
1 eidooier,
Slagroom.



Lekker bij de koffie of als nagerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Smelt de boter in een ronde taartvorm met vaste bodem (of ovenschaal) van circa 24 cm doorsnee op zacht vuur. Strooi de suiker in de vorm en leg hierop een flinke laag appels met de bolle kant naar onderen. laat de vorm op laag vuur staan tot het botersuikermengsel licht gaat karameliseren. dit kan vrij lang duren (wel 30-50 minuten), de appels verliezen veel vocht en dat moet eerst verdampen voordat de suiker kan karamaliseren. verwarm de oven voor op 200 C. leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van circa 26 cm doorsnee en een dikte van 4 mm. leg het deeg over de appels en duw de rand van het deeg tussen de vorm en de appels. klop de eidooier los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee. bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. stort de taart op een schaal en serveer hem warm of lauwwarm met lobbig geklopte, ongezoete slagroom.
Als u de taart van te voren bakt, verwarm hem dan voor het serveren in een oven op 150 C tot hij lauwwarm is.

Serveertip

Tip.
De beste appel voor de tart tatin is de Franse golden delicious. Maar je kunt ook jonathan of granny Smith gebruiken. Je kunt deze taart ook met peren maken, neem hiervoor dan stevige handperen.

Bereidingstijd circa 60 minuten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van happy2day
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top