1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Clafoutis
  6. Clafoutis

Clafoutis

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2004

Ingrediënten 4 personen


500 gr.donkere kersen,4 el.bloem,8 el.suiker
snufje zout,3 eieren,3 dl.melk,poedersuiker,
boter


Verder heb je nodig


Ovenschaal,oven 200gr.C.


Kersensouffle

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de kersen,haal de steeltjes eraf en laat ze goed uitlekken.Vermeng de bloem met de suiker en het zout in een kom.Splits 1 ei en
klop het eiwit stijf.roer de andere eieren en
de eidooier door de bloemmengsel. Roer er een beetje bij beetje de melk door en laat het deeg 5 min.toegedekt staan.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor,Beboter een ovenschaal en doe de kersen erin.Schep het eiwitschuim
door het deeg en schep het over de kersen.Bak de souffle ca 45 min.op de tweede
richel van onderaf.Geef hem warm of koud
Bestuif hem voor het serveren met een dikke laag poedersuiker.

Serveertip

Afhankelijk van het seizoen kunt u deze
souffle ook met abrikozen,perziken,appel,
kruis of rode bessen klaarmaken



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gvdweerd


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gvdweerd
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top