1. Home
  2. Recepten
  3. Zalm
  4. Filo driehoekjes met zalm

Filo driehoekjes met zalm

Door: rockyfood

  •  , Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2004

Ingrediënten 8 personen


1/2 pak filodeeg, 75 gerookte zalm, 2 eetl creme fraiche, 25 g boter, 2 eieren, peper/zout, cayennepeper, gesmolten boter



15 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ca. 30 minuten van tevoren: filodeeg laten ontdooien en onder vochtige theedoek bewaren om uitdrogen te voorkomen. Oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand 3

Bereidingswijze

Gerookte zalm grof hakken en mengen met creme fraiche. Boter smelten in koekenpan en eieren loskloppen, in pan schenken en met houten lepel roeren tot eieren bijna gestold zijn. Pan van fornuis nemen en eieren mengen door zalmmengsel. Pittig op smaak brengen met peper, zout en cayennepeper. Vel filodeeg(rest onder theedoek bewaren_ en deeg in repen van 5 cm breedte snijden. Theelepeltje vulling op 2 cm van onderkant scheppen. Vanaf onderaan reep deeg over vulling om en om tot driehoekjes vouwen. Driehoekjes op met bakpapier bedekte bakplaat schikken en bestrijken met gesmolten boter. Driehoekjes goudbruin bakken in ongeveer 10 minuten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rockyfood
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top