1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Aardbeiensoep met mascarpone

Aardbeiensoep met mascarpone

Door: carlaschenk

  • Internationaal, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-02-2004

Ingrediënten 4 personen


750 gram aardbeien, 75 gram witte basterdsuiker, 1,5 dl. droge witte wijn, 250 gram mascarpone, 2 eetl. gembersiroop, 2 eetl. ingemaakte gehakte gember.


Verder heb je nodig


Staafmixel, blender of Keukenmachine, mesje, schaal, garde.


Niet zomaar een toetje, maar een dessert

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de aardbeien en ontkroon ze. Pureer 500 gram aardbeien met de suiker en de wijn en ze ze koel weg. Maak de room door de mascarpone los te kloppen met de gembersiroop en de gehakte gember. Snij het restant van de aarbeien in vieren. Verdeel de soep over de borden en garneer met een bolletje room, de partjes aarbei en evt. een takje munt.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlaschenk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top