Crostini met baba ganoush en krokante aubergine

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Crostini met baba ganoush en krokante aubergine

    Crostini met baba ganoush en krokante aubergine

    Crostini met baba ganoush en krokante aubergine

Snack voor 6 pers.; Baba ganoush is een dipsaus uit het Midden -Oosten die meestal bij pitabrood geserveerd wordt. Hij is heel geschikt voor crostini en lijkt met zijn mengsel van aubergine en sesamzaad haast Siciliaans.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 aubergine van +-450 g; 3 el tahimi (sesampasta); 1 teentje knoflook uit de knijper; snuifje paprikapoeder, + extra voor de garnering; 2 el gehakte verse peterselie of koriander; versgeperst sap van 1 citroen; 3 grote, rijpe tomaten, in dunne plakken; extra olijfolie voor het besprenkelen; zeezout en versgemalen zwarte peper.

voor de krokante aubergine: plantaaardige olie voor te bakken; 1 kleine aubergine, in zeer dunne plakjes

Voor de crostini: 1 Italiaanse sfilatino of dun frans stokbrood in dunne sneetjes; olijfolie voor het insmeren

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Verhit een grillpan tot die zeer heet is. Prik de aubergine rondom in met de punt van een scherp mes en bak hem in de grillpan tot hij rondom geblakerd en volledig gaar is. Dit zal circa 20 min. duren. Laat hem iets afkoelen en verwijder het geblakerde vel. Hak het vruchtvlees grof, doe het in een zeef en laat het uitlekken. Druk het vruchtvlees aan om de bittere sappen kwijt te raken.

Voorbereiding

Doe het auberginevruchtvlees in een blender of keukenmachine en voeg de tahini, knoflookpulp en een snuifje paparikapoeder toe. Meng alles goed en schep er dan de peterselie of verse koriander door. Proef en breng het mengsel op smaak met citroensap en zout en peper.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekepan en leg er de dunne plakjes aubergine in. Bak ze goudbruin en krokant. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verwarm de oven op 190?C. Bestrijk beide kanten van het brood met olijfolie en leg de sneetjes naast elkaar op een bakplaat. Zet +-10 min. in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Serveertip

Leg een plakje tomaat op elke crostini, bestrooi ze met zout. Schep er een bergje baba ganoush op en steekdaar een plakje krokante aubergine in. Sprenkel er wat olijfolie over, garneer met wat paparikapoeder en dien op.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vifke avatar
vifke

Doorsturen

Home Recepten