1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Soezen
  5. Slagroomsoesjes
  6. Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2004

Ingrediënten


36 stuks:
1,5 dl water
mespunt zout
75 gr boter
90 gr bloem
3 eieren (55 gr p/stuk)
vulling:
1/4 liter slagroom
suiker(poedersuiker)


Verder heb je nodig


Oven


Check It Out...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Beboter een bakblik en maak deze nat met water. Verwarm de oven voor op 200 ?C (heteluchtoven 180?C).
Breng in een pan water, zout en boter aan de kook. Voeg dan ineens alle gezeefde bloem toe en roer met een houten lepel totdat het deeg als een bal van de pan loslaat. Druk het deeg nog even plat en haal het dan de pan van het vuur.
5 minuten af laten koelen. Voeg daarna 1 ei toe en roer goed totdat alle ei is opgenomen. Doe hetzelfde met de andere 2 eieren.
Vorm met 2 theelepels of met een spuitzak op het bakblik hoopjes deeg ter grote van een halve bitterbal op enige afstand van elkaar.
Bak de soesjes in het midden van de oven ongeveer 15 minuten.
Sla de slagroom met suiker stijf. Laat de soesjes afkoelen en vul ze met een spuitzak met een scherp mondje met de slagroom. (Bestrooi met poedersuiker.)

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smile4justice


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smile4justice
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top