Italiaans bereide hamlappen

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Italiaans bereide hamlappen

    Italiaans bereide hamlappen

    Italiaans bereide hamlappen

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr varkenshamlappen,in riante en mooie blokjes ? 50 cl olijfolie - 1 teen knoflook - 1 laurierblad - 1/2 tl oregano - 1 groot glas witte wijn -1/2 ltr blik gepelde tomaten - 1 el peterselie - peper - zout - bloem
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braadpan, laat de teen knoflook daarin even fruiten en neem dat weer uit de pan. Wrijf het vlees in met zout, peper en bloem. Leg de hamlapblokjes in de hete olie en bak ze snel aan weerkanten bruin. Voeg laurier en oregano toe samen met de wijn. Laat dit even goed pruttelen en schep er dan de gepelde en in stukjes gesneden tomaten bij. Roer enkele malen door, leg een deksel op de pan en laat het vlees met de tomaten in 3 kwartier zachtjes gaar stoven. Breng het gerecht eventueel op smaak met zout, peper en een snufje suiker.

Serveertip

Strooi er tot slot gehakte peterselie over.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pastalady avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten