Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Stroopwafels

Stroopwafels

Door: smile4justice

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2004

Ingrediënten


100 gr bruine basterdsuiker
100 gr boter
1 ei
1 el melk
200 gr bloem
1/2 tl kaneel
1/3 pot keukenstroop
90 gr bruine basterdsuiker
iets kaneel
50 gr boter


Verder heb je nodig


Wafelijzer


Lekker hollandse stroopwafels. wel wafelijzer nodig...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng voor het deeg de bruine basterdsuiker met de boter, het ei, melk, bloem en de kaneelpoeder.
Verwarm voor de stroop de keukenstroop, meng het met de bruine basterdsuiker totdat deze is opgelost. Snufje kaneel en boter toevoegen.

Bereidingswijze

Vorm van het deeg kleine balletjes en bak ze in een wafelijzer.
Bestrijk de gebakken wafel met het stroopmengsel en leg daarop een tweede wafel of, als het mogelijk is, de wafels doormidden snijden in 2 dunne wafels en die aan de binnenkant bestrijken.

Serveertip

(Een stroopwafel voor het opeten even opwarmen in de oven op 50?C.)



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smile4justice
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top