Chinese gelukskoekjes

  • Chinees, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-02-2004

Kijk wat de toekomst voor je voorspelt....

Deel dit recept

Ingrediënten
voor 30 stuks:
3 eiwitten
60 gr poedersuiker
45 gr boter
60 gr bloem

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180?C (hetelucht 160?C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken drie cirkels van 8 cm op het papier en draai het papier om.
Klop de eiwitten in een kom schuimig. Voeg poedersuiker en boter toe en roer alles glad. Voeg de bloem toe en roer goed. Zet de kom 15 minuten apart.
Verdeel met een cakemes 1 ,5 tl mengsel over elke cirkel. Bak ze 5 minuten, totdat de randen iets verkleuren. Neem de koekjes met een cakemes snel van de bakplaat. Leg in elk koekje een opgevouwen briefje met een spreuk. Werk met drie koekjes tegelijk. Ze worden snel hard en kunnen bij het vouwen breken. Als ze breken, weer even in de oven opwarmen.
Vouw de koekjes dubbel en vouw ze vervolgens om een stomp voorwerp. Laat ze op een rooster afkoelen.

Laatste reacties

landmeter avatar
landmeter 06-11-2012

lijkt mij een vochtprobleem ( vocht opgesloten) bij elektronica zitten vaak zakjes met zout, plak er eens 1 aan de binnenkant van het blik denk dat dan het probleem is opgelost mvg

rietje44 avatar
rietje44 06-11-2012

Heb een proef gedaan en de 6 koekjes zien er goed uit en smaken goed. Alleen worden ze heel snel taai. (1 dag bewaard in afgesloten blik) Zaterdag moet ik er 90 hebben en het liefst maak ik ze een dag tevoren, omdat ik veel hapjes moet maken voor een kraamfeest. Help

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten